Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η προκήρυξη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αιγάλεω για την 28η Οκτωβρίου

«28η Οκτωβριου» : 1940-2012 - ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι στα μνημόνια και τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες

Ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει” ... και γι' αυτό σήμερα κάποιοι προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν και να τη σβήσουν. Κι αυτοί έχουν όνομα: είναι η κυβέρνηση των πλουσίων, η λεγόμενη τρόικα εσωτερικού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) και η εφεδρεία της οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Αυτό που θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού είναι η αλήθεια για την ηρωική του αντίσταση απέναντι στους φασίστες εισβολείς, γιατί η μνήμη αυτής της αντίστασης συνεχίζει να τρομάζει και τους σημερινούς εχθρούς του λαού.
Το 1940, το ξεψυχισμένο ΟΧΙ του Μεταξά, ενός δικτατορίσκου, φανατικού θαυμαστή του Χίτλερ και του Μουσολίνι, δεν είχε καμία σχέση με αντιφασισμό και δημοκρατικά πιστεύω. Ήταν μία επιλογή με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της άρχουσας τάξης της χώρας μας για συμμαχία με τον αγγλικό ιμπεριαλισμό και τίποτα άλλο.
Για τον ελληνικό λαό όμως το ΟΧΙ του Μεταξά, ξέφυγε από τα όρια του παιχνιδιού των “από πάνω” και έγινε καταιγίδα κινητοποίησης και επίθεσης στα φασιστικά στρατεύματα. Ο λαός που πολεμώντας με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση ανέτρεψε τα φασιστικά σχέδια άρχισε να βλέπει με άγριο μάτι και τη ντόπια άρχουσα τάξη, την ηγεσία του επιτελείου και τη Μοναρχία. Γι' αυτό ο αρχηγός του στρατού Τσολάκογλου, υπέγραψε την παράδοση του στρατού στους Γερμανούς ναζί, ενώ ακόμη πολεμούσε.
Η ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα σήμανε την πείνα που εξόντωσε 300.000 ανθρώπους, την εξόντωση χιλιάδων στα μπλόκα στην Αθήνα και τους πυρπολισμούς χωριών με μαζικές εκτελέσεις. Έφερε όμως στο προσκήνιο και το μεγαλύτερο κίνημα αντίστασης στην κατεχόμενη από τους ναζί Ευρώπη. Η συνέχεια του ηρωικού αγώνα στα βουνά της Αλβανίας, ήταν ο ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ που στήριξαν το λαό ενάντια στην πείνα και την εξαθλίωση και έδωσαν απάντηση στους ναζί και στους ταγματασφαλίτες, τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Παρά τη μυθολογία περί εθνικής ενότητας, η αντίσταση στους φασίστες κατακτητές δεν ήταν πανεθνική. Πολλοί πολιτικοί συνεργάστηκαν με τους ναζί, και άλλοι εντάχθηκαν στα «τάγματα ασφαλείας» που έδιναν όρκο στο Χίτλερ.
Έτσι και σήμερα, την ώρα που οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις πολιτικές της τρόικας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης που διαλύουν την κοινωνία μας (τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, μαζικές χρεωκοπίες μικρών επαγγελματιών, ανεργία στο 30%, διάλυση υγείας και παιδείας), έρχονται οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ως γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ναζί, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες.
Την ίδια στιγμή που δεν έλεγαν κουβέντα στη Βουλή για το ξεπούλημα της ΑΤΕ -για να μη δυσαρεστήσουν το φίλο τους το Σάλα- έκαναν πογκρόμ ρατσιστικού μίσους σε μεροκαματιάρηδες μετανάστες μικροπωλητές στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι.
Την ίδια ώρα που με το τρίτο Μνημόνιο κόβουν επιπλέον 30% από την επιχορήγηση στους δήμους(την ήδη μειωμένη κατά 60% από τα προηγούμενα μνημόνια!), απειλούν να διώξουν νήπια, παιδιά μεταναστών, από παιδικούς σταθμούς και να εξοντώσουν ξανά τα άτομα με ειδικές ανάγκες!
Την ώρα που τα μνημόνια διαλύουν την Παιδεία και η συγκυβέρνηση απειλεί με τον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ τους μαθητές που αντιστέκονται-εισβολή των ΜΑΤ σε κατάληψη σε σχολείο του Χολαργού- οι νεοναζί προσπαθούν να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος στη νεολαία. Θέλουν να πετάξουν έξω από τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, έξω από τα νοσοκομεία, έξω από τις δουλειές τους... τους “ξένους”, τις “αδερφές” και τους “προδότες”, όπως αυτοί τους ορίζουν. Όσο για τους έλληνες...με 18 ευρώ τη μέρα, η Χ.Α θέλει να τους νοικιάζει, σαν κανονικός νταβατζής., σε «έλληνες» εργοδότες. Οι νοσταλγοί του Ολοκαυτώματος συκοφαντούν τους “ξένους” ότι είναι εγκληματίες και τους αριστερούς αντιπάλους τους ότι είναι “προδότες” και...“άπλυτοι”. Έπειτα προσπαθούν να αιματοκυλίσουν όλους αυτούς, με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. και των εισαγγελέων. Πάντα ως μπράβοι των ισχυρών του πλούτου, εξαπολύουν μίσος- ποτέ ενάντια στους δυνατούς, πάντα ενάντια στους αδύναμους.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Όση στήριξη και να έχουν από την Αστυνομία, τον Δένδια και τα ΜΜΕ. Το δείξαμε με τις μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Νίκαια και στη Καλλιθέα όπου εμποδίσαμε τα ρατσιστικά πογκρόμ. Οι μεγάλες απεργίες στις 26/9 και 18/10, οι διαδηλώσεις «υποδοχής» της Μέρκελ, οι καταλήψεις των εργαζομένων του Σκαραμαγκα, της Δωδώνης ή του ΑΠΘ, οι αγώνες που συνεχίζονται και που ξεκινάνε (ΟΤΑ, ΔΕΗ, Συμβούλια Διοίκησης ΑΕΙ-ΤΕΙ) δείχνουν ότι η οργή όχι μόνο μεγαλώνει, αλλά τείνει να στραφεί στους πραγματικούς υπεύθυνους κι όχι στα εξιλαστήρια θύματα που αυτοί κατασκευάζουν.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, για να μην αφήσουμε το μίσος να διαιρέσει όλους εμάς τους «από κάτω».

Γιατί σήμερα, στις νέες σελίδες Αντίστασης που ο λαός μας γράφει στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει τ’ αφεντικά-ντόπια και ξένα, δεν υπάρχει απάντηση στα μνημόνια χωρίς απάντηση στο ρατσισμό και στο φασισμό!

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου δίνουμε όλοι και όλες μαζικά το παρόν στη διαδήλωση στην παρέλαση μαζί με τα σωματεία και μαζικούς φορείς της πόλης μας.
Ραντεβού στις 11.00 πμ στη διασταύρωση Μυριοφύτου & Ιεράς Οδού.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΚΑΤΩ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου