Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση της Αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Αιγάλεω στο πανηγύρι του Εσταυρωμένου 13-14/9

«Αθώοι» και ένοχοι

Οι τραπεζίτες είναι «αθώοι». Τα δισεκατομμύρια από τα αποθεματικά των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων, που καταβρόχθισαν μέσα σε μια νύχτα στις 14 του περασμένου Φλεβάρη, πρέπει να τα ξεχάσουμε. Πρέπει να ξεχάσουμε την αρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τα δομημένα ομόλογα, τα ψιλά γράμματα των δανείων, τον πλούτο που συσσώρευσαν στις πλάτες μας. Αυτοί που φταίνε είναι οι μετανάστες.
Οι πλούσιοι είναι «αθώοι». Τα δισεκατομμύρια που έχουν φυγαδεύσει στις ελβετικές τράπεζες, μπορούν να παραμένουν αφορολόγητα. Φταίνε οι μετανάστες.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι «αθώοι». Τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε από το ΦΠΑ (που τους το έχουμε πληρώσει εμείς με τις αγορές μας) και από τα ένσημα των εργαζομένων (που τους τα έχουν παρακρατήσει από τους μισθούς), μπορούν να τα ξεκοκαλίσουν με την ησυχία τους. Φταίνε οι μετανάστες.
Οι εργοστασιάρχες που ξεζούμισαν τις επιδοτήσεις και «μετακόμισαν» τα εργοστάσιά τους στη Βουλγαρία, είναι «αθώοι». Θα τα επαναφέρουν όταν και στην Ελλάδα οι μισθοί γίνουν της Βουλγαρίας. Φταίνε οι μετανάστες.
Οι εφοπλιστές, με τις δεκάδες φοροαπαλλαγές τους, είναι «αθώοι». Ο μούτσος του καραβιού πρέπει να πληρώνει περισσότερους φόρους. Φταίνε οι μετανάστες.
Οι μεγαλοεργολάβοι είναι «αθώοι». Εμείς θα αναλάβουμε να πληρώσουμε τα σπασμένα της Ολυμπιάδας, τα διόδια των δρόμων που τους χαρίσαμε, τους ημι-υπαίθριους που μας φόρτωσαν και μια σειρά από μικρά και μεγάλα σκάνδαλα. Φταίνε οι μετανάστες.
Οι ντόπιοι μεγαλοεισαγωγείς, που με τα κυκλώματα και τα λαδώματά τους σπρώχνουν στην αγορά αδήλωτα εμπορεύματα αξίας δισεκατομμυρίων, είναι «αθώοι». Προφανώς και φταίνε οι μετανάστες.
Οι μετανάστες φταίνε που νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό, αντί να καθαρίζουν τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια, να μαζεύουν σιδερικά από τα σκουπίδια και να κόβουν φράουλες με τρεις κι εξήντα.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν αναλάβει το θεάρεστο έργο να καθαρίσουν για λογαριασμό όλων αυτών των «αθώων». Να τους ξεπλύνουν, να τους αθωώσουν, προσπαθώντας να μας πείσουν πως, ακόμα κι αν δεν τα φάγαμε μαζί, τα ’χουν φάει οι μετανάστες! Πασχίζουν με κάθε τρόπο, με άγριες επιθέσεις και μαχαιρώματα, να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους. Ως τσάμπα μάγκες, την πέφτουν στους αδύναμους, αφήνοντας το σκληρό πυρήνα όλων όσων δημιούργησαν τη βαρβαρότητα που ζούμε στο απυρόβλητο. Ως μπράβοι των ισχυρών του πλούτου, εξαπολύουν μίσος –ποτέ ενάντια στους δυνατούς, πάντα ενάντια στους αδύναμους.
Όμως δεν μπορεί να υποτιμούν όλο τον κόσμο. Εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, γείτονες και γειτόνισσες, να παλέψουμε όλοι μαζί απέναντι στους πιο αδίστακτους εκπροσώπους των «αθώων» που έχουν ρημάξει τις ζωές μας.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ                             ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου