Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με το μοίρασμα της προκήρυξης για την επέτειο του ολοκαυτώματος της 29ης Σεπτεμβρίου 1944

Την Κυριακή το πρωί 30/9 η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αιγάλεω συμμετείχε στην εκδήλωση για την μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος στον Αη-Γιώργη , Αιγάλεω, που διοργάνωσε η τοπική ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Μοιράσαμε την παρακάτω προκήρυξη με θετικές αντιδράσεις απ' όλους τους παρευρισκόμενους εκτός από κάποια τοπικά στελέχη του ΚΚΕ που απαίτησαν να σταματήσουμε το μοίρασμα και ν' απομακρυνθούμε από το χώρο!
Προφανώς πιστεύουν ότι το έπος της Αντίστασης ενάντια στους ναζί κατακτητές είναι κομματική τους αποκλειστικότητα. Προφανώς και είναι πολύ λάθος, αλλά - το πιο επικίνδυνο - είναι και εκτός πολιτικής πραγματικότητας.
Γιατί την ώρα που κράτος και παρακράτος, ΜΑΤ και χρυσαυγίτες μαζί, επιτίθενται και τρομοκρατούν μετανάστες και αντιφασίστες αγωνιστές, την ώρα που τ' αφεντικά, έχοντας ξεμείνει από "πολιτικές" λύσεις, εξαπολύουν τη βία και την καταστολή (ΜΑΤ , όργιο συλλήψεων, βαριά κατηγορητήρια με τρομονόμους κλπ) απέναντι στην Αντίσταση των εργαζομένων στα μνημόνια της "τελικής λύσης", θα έπρεπε η Ενότητα στη δράση και η Αλληλεγγύη να είναι το αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου