Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αιγάλεω στην εκδήλωση για την μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος στον Αη-Γιώργη

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
H  29η του Σεπτέμβρη  είναι μια μαύρη επέτειος  για το Αιγάλεω  και ιδιαίτερα για την  συνοικία  του Αη Γιώργη, άγνωστη στον πολύ κόσμο που χάραξε όμως βαθιές πληγές στις ζωές των κατοίκων της τις μέρες του 44. Δεκατρείς μέρες  προτού φύγουν νικημένοι οι φασίστες κατακτητές έδειξαν και στη πόλη μας πόσο  βάρβαρες  κτηνώδεις και εγκληματικές είναι  οι  πράξεις  τους. Νικημένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, ήθελαν να εκδικηθούν ένα  περήφανο  λαό που  συνέβαλε αποφασιστικά  στην ήττα τους ,στήνοντας μπλόκα και πυρπολώντας τις γειτονιές της αντίστασης.
Την μέρα εκείνη διάλεξαν  το  Αιγάλεω  ,εξοπλισμένοι με τα πιο σύγχρονα μέσα  και βοηθούς τους γερμανοντυμένους  Έλληνες φασίστες  συνεργάτες τους. Διακόσια σπίτια στη περιοχή της Προύσσης  λεηλατήθηκαν και κατόπιν πυρπολήθηκαν . Μέσα στα ερείπια 96 κάτοικοι , κυρίως άντρες από 16 και πάνω, βρέθηκαν είτε δολοφονημένοι  είτε καμένοι.
Διπλό το χρέος μας σήμερα να τιμήσουμε την μνήμη τους. Πρώτο, γιατί  μας υπενθυμίζουν πώς μόνο με παλλαϊκή Αντίσταση ,αγώνες και θυσίες, αποκτήθηκε η ελευθερία και νικήθηκε ο ναζισμός.  Δεύτερο ,γιατί ο μαρτυρικός τους θάνατος είναι για όλους εμάς τους Αιγαλιώτες κι Αιγαλιώτισες σήμερα, μια κοντινή υπενθύμιση των διαστάσεων της ναζιστικής κτηνωδίας. Μιας κτηνωδίας που την βλέπουμε πάλι αυτές τις μέρες μπροστά μας με θύματα φτωχούς οικονομικούς μετανάστες.                                                                                                      
Το παρακράτος του συστήματος,  οι νεοναζιστικές συμμορίες  της Χρυσής Αυγής με στελέχη οπαδούς  της χούντας  και  του Χίτλερ , χτυπούν μέχρι θανάτου ανυπεράσπιστους μετανάστες, προπηλακίζουν αριστερούς, δρουν ως μπράβοι  σε παράνομα κυκλώματα απειλώντας όσα πρόσωπα τα βάζουν με αυτά. Ο φασισμός διογκώνεται και πάλι για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ανδρώθηκε στο μεσοπόλεμο. Την ώρα που τα μνημόνια των αφεντικών έχουν διαλύσει τις ζωές μας κουρελιάζοντας μισθούς και συντάξεις, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες, διαλύοντας Υγεία, Παιδεία και κάθε μορφή κοινωνικής πρόνοιας, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να μας πείσουν πως ακόμα κι αν δεν τα φάγαμε μαζί , τα ‘χουν φάει οι μετανάστες!  Ως μπράβοι των ισχυρών του πλούτου, εξαπολύουν μίσος – ποτέ ενάντια στους δυνατούς, πάντα ενάντια στους αδύναμους και καταπιεσμένους.
Εμείς η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αιγάλεω, αποτελούμενοι από σωματεία, κοινωνικούς  φορείς  και  πολίτες της περιοχής, ενώνουμε τις προσπάθειες μας γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί  μπορούμε να λιώσουμε το κεφάλι του φασιστικού φιδιού πριν αυτό πνίξει την κοινωνία μας!
Εργαζόμενοι/ες, νεολαίοι, συνάδελφοι/ισες, γείτονες /ισσες, να παλέψουμε όλοι μαζί απέναντι στους νεοναζί, τους πιο αδίστακτους εκπροσώπους των τραπεζιτών και των διάφορων μεγαλοσυμφερώντων που έχουν ρημάξει τις ζωές μας.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αιγάλεω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου