Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Η προκήρυξη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αιγάλεω για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” - “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”
Το Πολυτεχνείο φοβίζει αυτούς, οδηγεί εμάς!

Κατά τη διάρκεια της μαύρης επταετίας 1967-1974, αρκετοί άνθρωποι φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν λόγω των πολιτικών απόψεων τους, αλλά και γιατί η Χούντα δεν ήθελε τίποτα άλλο παρά να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των Αμερικάνων και του ντόπιου κεφαλαίου και όσων βοήθησαν τους στρατιωτικούς να πάρουν την εξουσία. Οι τραπεζίτες, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι εφοπλιστές εκείνης της εποχής στήριζαν ξεκάθαρα τη Χούντα. Έτσι για να ικανοποιούν όλοι αυτοί τα σχέδιά τους, ήθελαν τον κόσμο στο «γύψο», τρομοκρατημένο από τα βασανιστήρια, τις εξορίες και τις δολοφονίες. Και η Χούντα βέβαια «φρόντιζε» και τον εαυτό της: ο αρχι-δικτάτορας Παπαδόπουλος ζούσε σε βίλα-δώρο του Ωνάση, ο υπο-δικτάτορας Μακαρέζος είχε διορίσει τον κουνιάδο του υπουργό Γεωργίας, όλοι μαζί διπλασίασαν τους “μισθούς” τους και “δανείζονταν” από το Δημόσιο κλέβοντας 1,5 δις δραχμές, ενώ τάϊζαν το λαό με σάπια κρέατα από τη Ροδεσία που εισήγαγε ένας από τους πραξικοπηματίες, ο Μπαλόπουλος.

17/11/1973, κατά της Δικτατορίας του Φόβου και της Φτώχειας
Η μεγάλη εξέγερση ξεκίνησε μια Τετάρτη, 14 Νοέμβρη 1973, από 500 φοιτητές. Σε μια μέρα έγιναν 20.000 φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι που συζητούσαν και φώναζαν συνθήματα. “ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ”, “ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”, “ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”! Μέχρι την Παρασκευή είχαν γίνει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες λαού, συγκεντρωμένου σε έναν κοινό αγώνα. Τράνταξαν τη Χούντα, κατέστρεψαν τους επικοινωνιακούς ελιγμούς της που θα τη γλίτωναν από τις συνέπειες των εγκλημάτων της, έδιωξαν τον Παπαδόπουλο, άνοιξαν το δρόμο για την τελική πτώση των δικτατόρων.

17/11/2012, κατά της Εξαθλίωσης της Καταστολής και του Φασισμού
Σήμερα όλα μας τα παίρνουν πίσω. Για να κρατήσουν τα κέρδη τους σαρώνουν μισθούς, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, καταργούν τη δωρεάν παιδεία, απολύουν εργαζομένους από παντού, ενώ συγχρόνως η αστυνομία επιτίθεται με γκλομπς, χημικά και αύρες στον κόσμο που διαδηλώνει, προσπαθώντας να τον τρομοκρατήσει. Τα ΜΜΕ προβάλουν τους φασίστες, την ίδια στιγμή που η αστυνομία και τα δικαστήρια τους προστατεύουν. Έτσι προσπαθούν να διασπάσουν την κοινωνική συνοχή του καταπιεζόμενου λαού.

Έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι για την κρίση και τα χρέη δε φταίνε οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά οι φτωχοί μετανάστες και οι απεργοί! Ότι πρέπει να ξεχάσουμε το Πολυτεχνείο, τους βεβαιωμένους νεκρούς του, τη βαρβαρότητα του συστήματός τους και το πώς μπορούμε να το νικήσουμε! Γι’αυτό η Χ.Α. απειλεί μαθητές και καθηγητές που υπερασπίζονται το Πολυτεχνείο στα σχολεία! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Για την τραγική κατάσταση που ζούμε ευθύνονται τα μεγάλα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους! Και αυτούς θα ανατρέψουμε και σήμερα όπως και στο Πολυτεχνείο!
Η νεολαία μαζί με όλο το λαό φωνάζουμε:

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ!
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ! ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11 3.00μμ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11
ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

                                          ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ
                                                 antifasistikiegaleo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου